Belgenin diğer adı nedir?
Belge Türk Dil Kurumu tarafından verilmişse; “Bir gerçeği tanıklık eden yazı, fotoğraf, resim, film vb. belge, doküman.” şeklinde tanımlanmaktadır (TDK, 2019).
Belge nedir örnek?
Genel olarak kil tabletler, heykeller, papirüsler, haritalar, el yazmaları, kitaplar, dergiler, resimler, filmler, kasetler, CD-ROM’lar, DVD’ler, ağ üzerinden erişilebilen web sayfaları vb. hepsi bilgi taşıyıcılarıdır. Bu tür nesnelere belge denir.
Belge kavramı nedir?
Belgeler, üretici tarafından gerçekleştirilen bir eylemi gösteren yasal kanıt değerine sahip belgelerdir. Bu tanımın da önerdiği gibi, belge ve belge kavramları bazen eşanlamlı olarak kullanılır.
Belge yabancı karşılığı nedir?
Doc. (Belge) kısaltması.
Belge nedir bulmaca?
Belge sorusunun cevapları; Faks, belge, belge, belge ve belge olarak bilinir. Çözülmüş bir bulmacada belge sorusunun cevabını arıyorsanız, cevabı harf sayısına göre kolayca cevaplayabilirsiniz. 4 harfli cevap: faks.
Resmi belge nedir?
Resmi belge, kamu görevlisinin görevini ifa etmesi sırasında, kanunda belirtilen şekil ve usullere uygun olarak düzenlediği belgedir.
Belgeye ne denir?
Belgeler, kanıt görevi gören yazılı ve görsel belgelerdir. Eski Türkçe metinlerde “belgi” ve “belgü” olarak görünen kelimenin fiil biçimi “dokumentieren” olarak yazılır.
Yazılı belgeler nelerdir?
Gazete yazıları, e-postalar, raporlar, kitaplar, dergiler, anılar, inceleme yazıları, yazılı reklamlar, notlar vb. Yazılı iletişim araçları kullanılır.
Ne resmi belge sayılır?
Ehliyet, çek-senet (ve tüm poliçeler), araç plakası, nüfus cüzdanı, eğitim kurumları tarafından verilen diplomalar, noter tarafından verilen vekaletnameler ve kısacası resmi kurumlar tarafından verilmesi gereken tüm resmi belgeler gibi resmi kimlik belgeleri.
Belge çeşitler nelerdir?
Belge Türü: Diğer, Pasaport, Vize, Sürücü Belgesi, Sürücü Belgesi ve Sürücü Belgesi Seçenekleri.
Fotoğraf belge midir?
Word belgesi Arapça kökenli olup kendi dilimizde Word belgesinin karşılığı olarak kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumu’ndaki karşılığı “yazı, fotoğraf, resim, film vb., belge, bir olguyu doğrulayan belge”dir. Yani yazılı eser olarak da adlandırılabilir.
Belge ne demek tarih?
Tarih söz konusu olduğunda, geçmişten ne olduğunu ve neden olduğunu açıklayan her şey bir belge olarak kabul edilebilir. Belgeler, olayların bıraktığı izlerdir. Tarihçi, bu izleri takip ederek olayları yeniden yapılandırır.
Belge kelimesi Türkçe mi?
Özet Belge kelimesi Türkçe bir kelime olup eski metinlerde belgü olarak karşımıza çıkmaktadır. Belgeler, resmi geçerliliği olan her türlü yazılı ve görsel belgedir.
Evet hangi dil kökenli?
ja – Nisanyan Sözlük. Eski Türkçedeki “ja” veya “emet” veya “essen” kelimesinden türemiştir, “onay sözcüğü”.
Temel Türkçeye hangi dilden geçti?
Temel – Nişanyan Sözlüğü. Yunanca themelio θεμέλιο kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “temel taşı, heykel veya kaide” anlamına gelir. Bu kelime, aynı anlama gelen eski Yunanca themelios líthos θεμέλιος (λίθος) ifadesinden türemiştir. Bu ifade, eski Yunanca títhemi fiilinden türemiştir ve – τίθεμι, θε – “yerleştirmek” anlamına gelir.
Belgenin Türkçesi nedir?
Özet Türkçe bir kelime olan Belge kelimesi, eski metinlerde belgü olarak karşımıza çıkmaktadır. Belgeler, resmi geçerliliği olan her türlü yazılı ve görsel belgeyi ifade eder. Bu kelime mecazi olarak kanıt ve delil anlamında kullanılmaktadır.
Sürücülere verilen resmi belgenin adı nedir?
Yetkili kurumlarca verilen sürücü belgesi veya ehliyet; kişilerin karayolunda motorlu veya motorsuz araç kullanabilmelerine olanak veren resmi bir belge olup bazı durumlarda kimlik belgesi olarak da kullanılabilmektedir.
Diğer belge türü nedir?
Bu tür, “Belge türü” bölümünde yer almayan diğer belge türlerini ifade eder. Banka dekontu, maaş bordrosu, banka ekstresi, sözleşmeler, oda ödeneği makbuzu, konut ödeneği makbuzu, vergi dairesi makbuzu vb. Belgeler bu tür içinde değerlendirilebilir.
Bir belgenin aslı ne demek?
Orijinal belge (orijinal belge) kanunlarımızda tanımlanmıştır. Belgenin orijinalliği ancak “ıslak imza” ve/veya “elektronik imza” ile sağlanabilir. 2004 yılında yürürlüğe giren Elektronik İmza Yasası, ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahip olan güvenli elektronik imzayı getirmiştir.