İçeriğe geç

Zalil Ne Demek Osmanlıca

Hisal ne demek Osmanlıca?

ḫaṣlet (ḫiṣāl)’in çoğul hali nitelikler, alışkanlıklar, iyi huylar, hasâil: Allah bir gün bana merhamet etsin, hûb-hısâl ol / Dilde ısrarla devam eden büyük bir rüya (Rûhî-i Bağdadî).

îsâl ne demek Osmanlıca?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde isal kelimesi “taşıma” anlamına gelir. Bu kelime esas olarak Eski Osmanlıca’da kullanılırdı. Arapçadan dilimize geçen kelimelerden biridir. “İsal” kelimesi bir mal veya güvenin varış noktasına ulaştırılmasında kullanılabilirdi.

Osmanlıcada güzel ne demek?

Osmanlı Türkçesi’ndeki گوزل kelimesinden türemiştir.

Zelal ne demek Osmanlıca?

Zelal isminin anlamı açık, saf, berrak ve şeffaftır.

Hassa Osmanlıca ne demek?

Osmanlılar tarafından padişahın, hanedan üyelerinin ve yüksek devlet görevlilerinin kişisel mülkleri, toprakları, yıllık gelirleri ve servetleri için kullanılan bir terim. Osmanlı sarayında ve askeri teşkilatlarda bazı görevliler için kullanılan bir unvan.

Halel ne demek Osmanlıca?

(ﺧﻠﻞ) i. (Ar. ḫalel) bozulma, eksiklik, yozlaşma, tamamlanmamışlık: Tekkeye layık hiçbir amel işlemedim / Daima bozulma ve helal (mihrî) yaptım.

İsâl eylemek ne demek?

İshal, 24 saat içinde üçten fazla sulu dışkılama veya emzirilen bebeklerde normalden daha sık ve sulu dışkılama olarak tanımlanır. Enfeksiyon hastalıkları, akut (ani) ishalin en yaygın nedenlerinden biridir.

Vusat ne demek Osmanlıca?

Osmanlı Türkçesi [1]Genişlik. Bir kalabalık. [2]Fırsat. [3]Boş kare.

Osmanlıca asil ne demek?

Etimoloji. Asil kelimesi en geç 14. yüzyılda Arapça “asîl” (köklü, asil) kelimesinden Türkçeye girmiştir. “Soy” kelimesi Eski Türkçeden gelir. Sadece Oğuz dillerinde görülen kelime muhtemelen Oğuzların saygı duyulan bir kişinin atalarını makamda okuma geleneğinden gelmektedir.

Osmanlıca aşkım ne demek?

Bedia🌙 | Osmanlı Türkçesinde “Sevgilim” demezler. Bunun yerine “Saadet-i Seniyyem” derler. Anlamı “Çok önemli, kıymetli, yüce”dir.

Osmanlıda sevgiliye ne denir?

erkek veya kadın sevgili, sevgili, sevilen, sevilen, sevilen.

Osmanlıda güzel kadına ne denirdi?

Osmanlıca kelimeler ve Türkçe anlamları nelerdir? Osmanlıca kelimelerin yazımı Osmanlıca kelimeler Osmanlıca kelimelerin Türkçe anlamları

Delal ne demek?

Delal, genellikle Kürt kökenli bir isimdir ve “güzellik” veya “sevimlilik” anlamına gelir. Bu isim aynı zamanda saflığı, estetiği ve çekiciliği ifade etmek için de kullanılabilir. Delal ismine sahip kişiler genellikle güçlü bir estetik duygusuna sahip samimi, sosyal açıdan popüler kişiler olarak bilinir.

Zalel ne demek?

Kız ismi; berrak, duru, saf su ve şeffaf anlamına gelmektedir.

Zozan ne demek?

Yüksek plato anlamına gelir.

İshale ne iyi gelir?

Muz, tuzlu veya patates püresi, pirinç lapası, elma, tavuk suyu, haşlanmış et, yoğurt, taze meyve suları ve tuzlu krakerler gibi hafif, potasyum açısından zengin besinler dışkıyı sertleştirir ve ishale karşı iyidir.

Hazain ne demek Osmanlıca?

(ﺧﺰﺍﺋﻦ) i. (Ar. ḫazіne, ḫazā’in çoğulu) hazineler: Tekrar çok gördüm / Tekrar bazı hazineler buldum (Ziyâ Paşa).

İshal olmak ne demek?

İshal nedir? Tıbbi olarak ishal olarak da bilinen ishal, normalden daha fazla ve daha sık, sulu ve gevşek dışkılama ile karakterize bir durumdur. Bu durum, bağırsaktaki sıvının aşırı serbest dolaşımı veya kalın bağırsaktaki sıvının yetersiz emilimi nedeniyle oluşur.

Osmanlıca sah ne demek?

Resmî belgelerde ve yazmalarda bulunan doğrulama ve karşılaştırma işareti. Sahh kelimesi sözlükte “gerçek, uygun, doğru” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Araban Escort